En terrin er oprindeligt et fransk ord for et dybt lågfad af brændt ler. Men nu bruger man også betegnelsen terrin, om en ret der er bagt i en form, og som serveres afkølet fra terrinen.

Tilberedning

+ 60 min - 6-8 personer

Tænd ovnen på 180 grader.

Skær courgetterne i meget tynde strimler på langs med et mandolinjern. Halver olivenerne. Klip purløget fint og gem lidt til pynt.

Pisk æg og reven parmesanost i en skål. Tilsæt friskost og cremefraiche og pisk det hele godt sammen. Rør oliven og purløg i dejen og krydr med salt og friskkværnet peber.

Beklæd formen med bagepapir. Læg 1/3 af courgettestrimlerne i bunden af formen og 1/3 af cherrytomaterne ovenpå. Hæld halvdelen af dejen over og gentag på samme måde. Slut af med et lag courgettestrimler og cherrytomater.

Bag terrinen i ca 40 min. Server den lun eller afkølet, og pynt med purløg.

Opskrift og foto udlånt fra Bage- og syltemagasinet

 

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.