Grøntsagspletter er det perfekte mellemmåltid. Vær kreativ og vælg de grøntsager du og familien bedst kan lide. Kun fantasien sætter grænser.

Tilberedning

30 min - 8-10 stk

Riv grøntsagerne groft.

Tilsæt æg og fuldkornshvedemel.

Rør dejen sammen til en lind masse. Tilsæt evt. lidt mælk, hvis dejen er for fast; konsistensen skal være som tyk vælling.

Smag til med salt og peber og krydderurter, eller hvad du har lyst til.

Tilsæt bagepulver lige før bagningen.

Sæt grøntsagspletterne på en bageplade med bagepapir med en spiseske i 8-10 pletter, ikke for tykke. Bag ved 180 grader i ca. 10-12 min.

Retten indeholder 300 g grønt.

Tip
Brug revne gulerødder, tilsæt lidt vaniljepulver og et lille nip salt, og nyd dem som et sødt mellemmåltid.

Brug stokken fra broccoli og blomkål i grøntsagspletterne. Denne variant er fortrinlig som et mellemmåltid.

Kan spises med pålæg og ost eller med lidt marmelade, hvis det skal være sødt.

Kan fryses.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Kogebogen 4 fra Ubberup Højskole"

Du kan læse mere om kogebogen og Ubberup Højskole på ubberup.dk

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.