Her får du en vegetarisk udgave af den klassiske Shepherds Pie med gulerødder, ærter og svampe. Shiitake svampene er særligt gode i vegetarretter som denne, da de har en stærk umamismag.

Grøntsagspie med låg af kartoffelmos
Ingredienser
4 pers.
Kartoffelmos
1 kg kartofler
½ dl grøntsagsbouillon
3 spsk creme fraiche 18% eller 38%
1 tsk salt
Grøntsagsfyld
2 løg
2 fed hvidløg
4 gulerødder
2 bladselleri
2 spsk olivenolie
3 laurbærblade
2 stilke frisk timian
1 stilk frisk rosmarin
200 g brune champignoner
100 g shiitake svampe
1 spsk balsamicoeddike
1 spsk tomatkoncentrat
2 spsk hvedemel
3 dl grøntsagsbouillon
2 dl frosne ærter
1 spsk creme fraiche 18% eller 38%
½-1 tsk salt
Friskkværnet peber
Lidt purløg
Opskrift, foto og styling: Julie Karla
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Tip
Retten kan sagtens justeres efter, hvilke grøntsager du har i huset. Du kan for eksempel komme forskellige rodfrugter i, når de er i sæson, kål eller krydderurter.