Grønne pitabrød
Tilberedning
+60 min - 8 stk
- Lun vandet til ca. 37 grader. Blend det med spinat i en blender i ca. 1 minut.
- Opløs gæren i vandet og tilsæt olie, salt og rugmel. Tilsæt hvedemel efter behov, til dejen bliver nem at arbejde med. Ælt dejen i 5-10 minutter, til den er helt blank.
- Lav et lille snit i den og tjek at den er blank indeni.
- Lad den hæve under et rent viskestykke i mindst 1 time, eller til de er doblet i størrelse.
- Tænd ovnen på 225 grader, sæt en bageplade i ovnen, så den er varm.
- Del dejen i 8 stykker. Tril dem til boller, drys bordet med mel og rul dem flade. Lad dem hæve i 5-10 minutter og læg dem ind på den varme plade 4 ad gangen.
- Bag dem i 6-8 minutter og lad dem køle, flæk dem og fyld dem skønne sager.
TIP!
Hvis du bruger dine pitabrød med det samme, så kom dem i et rent viskestykke, når du tager dem ud af ovnen, så de er lune og bløde ved servering.
Opskrift og styling: Louisa Lorang. Fotograf: Lene Samsø