Hvorfor ikke spise grønne pitabrød?!? Tricket kan i øvrigt bruges på det meste bagværk.

Tilberedning

+60 min - 8 stk

  1. Lun vandet til ca. 37 grader. Blend det med spinat i en blender i ca. 1 minut.
  2. Opløs gæren i vandet og tilsæt olie, salt og rugmel. Tilsæt hvedemel efter behov, til dejen bliver nem at arbejde med. Ælt dejen i 5-10 minutter, til den er helt blank.
  3. Lav et lille snit i den og tjek at den er blank indeni.
  4. Lad den hæve under et rent viskestykke i mindst 1 time, eller til de er doblet i størrelse.
  5. Tænd ovnen på 225 grader, sæt en bageplade i ovnen, så den er varm.
  6. Del dejen i 8 stykker. Tril dem til boller, drys bordet med mel og rul dem flade. Lad dem hæve i 5-10 minutter og læg dem ind på den varme plade 4 ad gangen.
  7. Bag dem i 6-8 minutter og lad dem køle, flæk dem og fyld dem skønne sager.

TIP!
Hvis du bruger dine pitabrød med det samme, så kom dem i et rent viskestykke, når du tager dem ud af ovnen, så de er lune og bløde ved servering.

Opskrift og styling: Louisa Lorang. Fotograf: Lene Samsø

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.