Grønne madpandekager
Tilberedning
45 min - 8 stk.
- Skyl spinat eller persille i en balje med koldt vand, til det er helt fri for jord. Lad bladene dryppe af i et dørslag eller slyng dem i en salatslynge.
- Kom spinat eller persille i en foodprocessor med hvedemel og blend til grønt mel.
- Slå æggene ud i en skål. Pisk dem sammen med salt og melblandingen, til det er helt fri for klumper.
- Tilsæt mælk lidt ad gangen og pisk dejen jævn. Hvis der er kommet klumper i dejen kan man evt. blende den glat med en stavblender. Stil dejen i køleskab i min. ½ time.
- Pisk dejen igennem og tilsæt evt. lidt mere mælk. Hæld den i en kande.
- Varm panden godt op og smelt lidt smør på den. Hæld ca. ½ dl dej på (hvis panden er ca. 26 cm i diameter) og vip panden hurtigt rundt, så dejen bliver fordelt på hele panden.
- Bag pandekagerne på begge sider i et par minutter, vend dem med en paletkniv.
Tomatsalsa
- Vask tomaterne og skær dem i små tern.
- Pil skallen af rødløget. Skær det igennem på langs fra rod til top. Læg det halve løg med den flade side ned mod skærebrættet. Hold fast i roden af løget. Skær fra top mod rod, men ikke igennem den, roden holder løget sammen. Hak derefter på den anden led, så det bliver til små tern.
- Bland tomat, løg, olivenolie, honning eller rørsukker og smag til med chilisovs og salt.
- Kom fyld på pandekagerne. Pak eller tril dem sammen.
Opskrift og foto venligst udlånt fra Børnenes Bagebog af Katrine Klinken