En simpel og klassisk sommerret fra Tyrkiet 


Tilberedning

30 min - 4-6 portioner

Mos hvidløget med en anelse salt, og bland det med yoghurt. Stil det på køl.

Hak løget, og svits det i olivenolie over middelvarme. Tilsæt herefter grofthakkede tomater. Lad det komme op og koge i et par minutter. Tilsæt evt. en smule vand, hvis det bliver for tørt.

Tilsæt herefter dine bønner, som du har skåret i strimler (det er op til dig, hvordan du vil skære dem, men jeg kan bedst lide, at kogetiden er kort, og at de stadig har bid i sig), læg låg på, og lad det simre ved svag varme i 5-7 min. Smag til med salt og peber.

Servér sammen hvidløgsyoghurt, groft brød eller en rispilav og grøn salat til.

Opskriften er venligst udlånt fra bogen "Mit tyrkiske køkken" af Rukiye Benli

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.