Denne salat passer perfekt på julebordet. Den grove kål og de syrlige bær, giver det bedste modspil til julens fede mad. Servér den som ekstra tilbehør mellem alle klassikerne.

Tilberedning

30 min - 4-6 pers

  1. Kom tranebær og sukker i en kasserolle og giv dem et kort opkog. Enkelte tranebær må gerne briste, men helst ikke dem alle. Sluk og lad det køle.
  2. Rør en dressing af citrussaft, olivenolie, salt og peber.
  3. Rist mandlerne på en tør, varm pande i 4-5 minutter. Afkøl let og hak dem groft.
  4. Rib og hak grønkålen.
  5. Skær æblerne i både og vend dem med dressingen, så de ikke bliver brune.
  6. Vend grønkål med æbler og dressing.
  7. Anret på et fad og top med tranebær og mandler.
  8. Servér.

TIP!
Du kan bruge soltørrede tranebær, hvis du ikke kan skaffe friske, eller hvis du blot vil have en lidt sødere salat.

Opskrift og styling: Louisa Lorang. Fotograf: Lene Samsø

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.