Her er to lækre retter i en. Første dag bruger du den ene halvdel af den grønne sovs med fiskefyld. Dagen efter bruger du sovsen med kikærtefyld. Eller omvendt. Det er let og varieret mad til hverdag.


Tilberedning

45 min - Til 4 personer i 2 dage

Tilberedningsmetode

Grøn sovs
Skær tomaterne i grove tern. Skræl persillerødder eller pastinakker og skær ud i mindre stykker. Er løgene store, så skær dem i halve. Knus hvidløget ved at presse det mod et spækbræt med en kniv. Varm olivenolie i en tykbundet gryde og steg løgene klare ca. fem minutter ved middel varme. Tilsæt hvidløg og steg med et minut. Tilsæt rodfrugter. Når de er gennemvarme, tilsætter du tomater og hvidvin eller hvidvinseddike-blandingen. Lad grønsagerne koge under låg 15 minutter ved svag varme. Er retten meget tyktflydende, så tilsæt lidt vand. Tag halvdelen af portionen fra og gem i køleskab til næste dag.

Kikærtefyld
Lad kikærterne dryppe af i en si. Kog dem 10 minutter i den grønne sovs. Smag retten til med harissa eller chilisovs, salt og honning. Drys med skyllet plukket dild eller koriander ved servering. Servér med stykker af frisk citron og ris eller andet tilbehør.

Fiskefyld
Knus safran i en lille skål og tilsæt fintrevet skal og saft af lime. Lad blandingen trække ca. 15 minutter, før du rør den i den varme, grønne sovs. Rib grove stilke af spinaten og skyl i koldt vand. Lad spinaten dryppe godt af.  Skær fisken i mundrette stykker. Kog retten et minut med spinat, så bladene lige falder sammen. Vend fiskestykkerne forsigtigt i den rygede varme ret og sluk for varmen. Lad fisken trække færdig i fem minutter. Smag til med salt og peber og evt. lidt ekstra olivenolie som krydderi. Servér bulgur eller andet tilbehør.

Opskrift udviklet af Katrine Klinken
Foto: Henrik Freek

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Grøn gryde med kikærte- eller fiskefyld

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.