Her er to lækre retter i en. Første dag bruger du den ene halvdel af den grønne sovs med fiskefyld. Dagen efter bruger du sovsen med kikærtefyld. Eller omvendt. Det er let og varieret mad til hverdag.

Grøn gryde med kikærte- eller fiskefyld
Ingredienser
Mad til 4 personer i 2 dage
Grøn sovs
1.5 kg
modne tomater
500 g
skalotteløg
5 fed hvidløg
1 dl olivenolie
2 dl hvidvin eller 3 spsk hvidvinseddike+ 1 ½ dl vand
Kikærtefyld
2 dåser kikærter eller 500 g kogte kikærter
1.5 tsk harissa eller chilisovs
1 tsk honning
1 bundte
dild eller koriander
1 citron
salt og peber
Tilbehør
Ris, bulgur eller hvedebrød
Fiskefyld
500 g fisk i filet uden skind, for eksempel multe, lyssej, laks eller sandart
0,2 g hel safran som fås i små breve
½ lime
1 kg
frisk spinat
salt og peber
2 spsk ekstra jomfru olivenolie
Tilbehør
Ris, bulgur eller hvedebrød
Opskrift udviklet af Katrine Klinken
Foto: Henrik Freek
Grøn sovs
1
2
3
Kikærtefyld
1
2
Fiskefyld
1
2
3