Grillede forårsløg med bacon, agurk og persilleolie er en dejlig nyskabelse blandt grill-retter. Brug en bred kartoffelskræller til at skrælle agurkerne med. Resultatet er mere elegant.


Tilberedning

30 min - 8 personer

Vend forårsløg med lidt olie og grill ved høj varme, i et par minutter på hver side.

Du kan evt. bruge en grillpande i stedet.

Tag dem af grillen eller panden.

Stik forårsløgene på træspyd sammen med de rå agurkestrimler og de lune baconskiver.

Kom lidt persilleolie henover og nyd.

Persilleolie
Blancher persillen i letsaltet vand i 10 sekunder.

Kom straks bladene i en skål med isvand (vand + isterninger).

Vrid persillebladene fri fra vandet.

Kom dem op i en blender sammen med olivenolie. Krydr generøst med havsalt og friskkværnet sort peber.

Blend indtil der opstår en lind fin puré, der har en irgrøn farve.

Dette kan nemt tage 5 minutter.

Opbevar persilleolien i køleskabet. Olien er bedst efter et par dage og kan holde sig ca en uge. Ved servering tages olien ud i stuetemperatur.

Opskrifter styling: Kille Enna
Foto: Kille Enna

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.