Den krydrede smag fra fenniklen sammen med de søde tomater er bare lækkerier.


Tilberedning

60+ min - 8 personer

Syltede tomater
Knus krydderierne let.

Skær citronen i 8 både og del dem midt over, så du har 16 små både. Skær chilien i grove skiver og hvidløgsfeddene i halve.

Kom krydderier, citronbåde, chili og hvidløg i en lille gryde sammen med de øvrige ingredienser til de syltede tomater og lad det koge i 1 minut. Sluk for varmen og lad tomaterne trække i lagen i 2 timer.

Skær den øverste top af fenniklerne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Vend stykkerne i olie og grill dem i 1 minut på hver side. Skub dem til side på grillen, så de ikke får så meget varme, og grill dem, til de er møre, men stadig har bid.

Krydr med salt og peber og vend dem i lagen med de syltede tomater.

Anret dem på et stort fad og drys med lidt friske rosmarinskud.

Arbejdsplan
To timer før
Tilbered de syltede tomater
Skær fenniklerne

Lige før middagen
Grill fenniklerne
Anret og server

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Mad til mange" af Camilla Zarah Lawes

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.