Grillet fennikel med syltede tomater
Tilberedning
60+ min - 8 personer
Syltede tomater
- Knus krydderierne let.
- Skær citronen i 8 både og del dem midt over, så du har 16 små både. Skær chilien i grove skiver og hvidløgsfeddene i halve.
- Kom krydderier, citronbåde, chili og hvidløg i en lille gryde sammen med de øvrige ingredienser til de syltede tomater og lad det koge i 1 minut. Sluk for varmen og lad tomaterne trække i lagen i 2 timer.
- Skær den øverste top af fenniklerne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Vend stykkerne i olie og grill dem i 1 minut på hver side. Skub dem til side på grillen, så de ikke får så meget varme, og grill dem, til de er møre, men stadig har bid.
- Krydr med salt og peber og vend dem i lagen med de syltede tomater.
- Anret dem på et stort fad og drys med lidt friske rosmarinskud.
Arbejdsplan
To timer før
Tilbered de syltede tomater
Skær fenniklerne
Lige før middagen
Grill fenniklerne
Anret og server
Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Mad til mange" af Camilla Zarah Lawes