Grill blomkålen eller steg den på panden. Det får en fantastisk og nøddeagtig smag frem i blomkålen. Estragonpestoen gør denne ret helt uimodståelig.

Tilberedning

30 minutter - 4 personer

  1. Del blomkålen i buketter. Varm en grill, så den er rygende varm og pensl blomkålsstykkerne med olivenolie.
  2. Grill blomkålen 3-4 minutter på hver side – de skal stadig være sprøde. Krydr med havsalt og friskkværnet peber. 

Estragonpesto

  1. Pak hvidløgene ind og bag dem 10 minutter ved 200 grader. Hvis du bruger kuglegrill, så pak hvidløgene ind i bagepapir og læg dem ved siden af kullene i 10 minutter. Lad dem køle af.
  2. Blend olivenolien med estragonbladene og de fine stængler af urten.
  3. Tilsæt hvidvinseddike og de bagte nedkølede hvidløg og smag til med honning, havsalt og friskkværnet peber.
  4. Pestoen skal være til den syrlige side. Jeg bruger bagte hvidløg her i stedet for parmesan i pestoen, da det giver en særlig sødme.
  5. Vend græskarkernerne i olivenolie og steg dem på en pande, til de popper og er brune. Tilsæt havsalt.
  6. Anret salaten og pynt med friske estragonblade.

Opskriften er venligst udlånt fra bogen "Salattøsen - Kål hele året rundt" af Mette Løvbom   

Læs mere om

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Grillet blomkål med estragonpesto og sprøde græskarkerner

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.