Grillet blomkål med estragonpesto og sprøde græskarkerner
Tilberedning
30 minutter - 4 personer
- Del blomkålen i buketter. Varm en grill, så den er rygende varm og pensl blomkålsstykkerne med olivenolie.
- Grill blomkålen 3-4 minutter på hver side – de skal stadig være sprøde. Krydr med havsalt og friskkværnet peber.
Estragonpesto
- Pak hvidløgene ind og bag dem 10 minutter ved 200 grader. Hvis du bruger kuglegrill, så pak hvidløgene ind i bagepapir og læg dem ved siden af kullene i 10 minutter. Lad dem køle af.
- Blend olivenolien med estragonbladene og de fine stængler af urten.
- Tilsæt hvidvinseddike og de bagte nedkølede hvidløg og smag til med honning, havsalt og friskkværnet peber.
- Pestoen skal være til den syrlige side. Jeg bruger bagte hvidløg her i stedet for parmesan i pestoen, da det giver en særlig sødme.
- Vend græskarkernerne i olivenolie og steg dem på en pande, til de popper og er brune. Tilsæt havsalt.
- Anret salaten og pynt med friske estragonblade.
Opskriften er venligst udlånt fra bogen "Salattøsen - Kål hele året rundt" af Mette Løvbom