Grillede kødboller og spidskål med sommergear
Tilberedning
30 minutter - 4 personer
- Rør kødet med salt, peber, hvidløg, æg, mel og parmesan. Form kødboller til golfbold-størrelse, sæt dem på grillsticks – to til tre på hver – og gnid med lidt olivenolie.
- Grill på direkte varme til de har fået lidt overflade. Flyt dem til indirekte varme og steg dem færdige, gerne under låg, i alt ca. 10 min.
- Skær kålen i både på langs. Fjern stokken i midten. Dryp med lidt olivenolie og grill på direkte varme 5-6 min. i alt. Dryp med citronsaft og krydr med salt.
- Top kålen med ærter og ærteskud og servér straks. Evt. med lidt godt, groft brød og en yoghurtdressing med friske krydderurter. Eller måske nye kartofler?
Tip!
Både kødboller og spidskål kan sagtens ristes på en helt almindelig pande i lidt olivenolie.
Opskrift og styling: Louisa Lorang, Foto: Anders Schønnemann