En dejlig blød græskartærte, som er enhver Halloween værdig.

Tilberedning

+60 minutter - 1 stor tærte

  1. Bland hvedemel, sukker og salt.  
  2. Smuldr smørret i melet og saml hurtigt dejen med æg.
  3. Lad den hvile 30 min. i køleskabet.
  4. Halvér og udhul græskarret og kom græskarkødet i et ovnfast fad.
  5. Bag græskarret i ovnen ca. 45 min. til det er mørt.
  6. Rul dejen ud og læg den i en tærteform, gem den overskydende dej til pynt oven på tærten.
  7. Skrab græskarkødet ud af skallen og findel 500 g med en stavblender sammen med æg, farin og krydderier.
  8. Tilsæt fløde og kom det hele i tærtebunden.
  9. Bag tærten ca. 20 min. nederst i ovnen ved 175°C. Rul resten af dejen ud og udstik som små blomster eller blade. Pensl dem med æg. Pensl tærtekanten med æg og læg blomsterne oven på en anelse taglagt. Bag endnu 20-25 min. og afkøl på rist. Server med is eller flødeskum.

Tip: Gem kernerne fra græskarret og rist dem som snack. Se hvordan her 

Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft 

  

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.