Græskarsuppe med kokosmælk, chili og friterede gulerødder
Tilberedning
45 min - 4 personer
- Skær græskarkødet i tern ca. 2 x 2 cm. Pil og hak løgene. Skær top og bund af citrongræs, fjern de yderste blade, bank stænglerne og hak stænglerne fint. Flæk chilien, fjern kerner og hak chilien fint.
- Varm olien i en gryde og svits løgene. Tilsæt græskar, presset hvidløg, citrongræs, ingefær og chili. Hæld bouillon på og lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 min. til græskarkødet er mørt.
- Tag gryden af varme og blend til en ensartet suppe. Sæt gryden tilbage på varmen. Tilsæt kokosmælk og kog suppen op. Smag til med salt og peber.
- Skræl gulerødderne og skær i strimler med en tyndskræller. Varm olien på en pande og steg gulerødderne.
- Server græskarsuppen med friterede gulerødder, creme fraiche, koriander og brød.
Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Henrik Freek