Den milde græskar har godt af lidt smag i form af chili, ingefær, citrongræs og kokosmælk. Server suppen på en blæsende efterårsdag.

Tilberedning

45 min - 4 personer

  1. Skær græskarkødet i tern ca. 2 x 2 cm. Pil og hak løgene. Skær top og bund af citrongræs, fjern de yderste blade, bank stænglerne og hak stænglerne fint. Flæk chilien, fjern kerner og hak chilien fint. 
  2. Varm olien i en gryde og svits løgene. Tilsæt græskar, presset hvidløg, citrongræs, ingefær og chili. Hæld bouillon på og lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 min. til græskarkødet er mørt. 
  3. Tag gryden af varme og blend til en ensartet suppe. Sæt gryden tilbage på varmen. Tilsæt kokosmælk og kog suppen op. Smag til med salt og peber. 
  4. Skræl gulerødderne og skær i strimler med en tyndskræller. Varm olien på en pande og steg gulerødderne.
  5. Server suppen med friterede gulerødder, creme fraiche, koriander og brød.

Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Henrik Freek

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Græskarsuppe med chili og friterede gulerødder

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.