Græskarboller med kerner
Lækre boller med dejlig saftig krumme.
Tilberedning
+ 60 min - 15 stk
- Bag græskaret i ovnen ved 175°C i ca. 1 time til de er mørt og afkøl. Kan sagtens gøres et par dage før, når ovnen alligevel er i gang.
- Halver græskaret, fjern kernerne og skrab kødet ud, 500 g i alt og mos med en gaffel.
- Rør gæren ud i lunken vand, tilsæt græskar. ør salt, æg og groft mel i og lad dejen stå 30 minutter.
- Tilsæt hvedemel lidt af gangen og rør dejen godt igennem, den skal være en anelse klistret. Lad dejen hvile tildækket 1 time.
- Kom dejen med skeer i smurte muffins forme eller sæt bollerne med skeer på en bageplade med bagepapir. Drys med græskarkerner og lad dem hæve 30 min.
- Bag bollerne ca. 20 min. ved 225°C, afkøl på rist og nyd dem gerne lune.
Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft