Lækre boller med dejlig saftig krumme

Tilberedning

+ 60 min - 15 stk

Bag græskaret i ovnen ved 175°C i ca. 1 time til de er mørt og afkøl. Kan sagtens gøres et par dage før, når ovnen alligevel er i gang.
Halver græskaret, fjern kernerne og skrab kødet ud, 500 g i alt og mos med en gaffel.

Rør gæren ud i lunken vand, tilsæt græskar. ør salt, æg og groft mel i og lad dejen stå 30 minutter. Tilsæt hvedemel lidt af gangen og rør dejen godt igennem, den skal være en anelse klistret. Lad dejen hvile tildækket 1 time.

Kom dejen med skeer i smurte muffins forme eller sæt bollerne med skeer på en bageplade med bagepapir. Drys med græskarkerner og lad dem hæve 30 min.

Bag bollerne ca. 20 min. ved 225°C, afkøl på rist og nyd dem gerne lune.

Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft

Grundet en fejl i linket på vores nyhedsbrev i oktober, kommer man fejlagtigt ind på denne opskrift i stedet for konkurrencesiden. Man kan deltage i konkurrencen her.Vi beklager fejlen 

 

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.