Gazpacho med blomkål og æble
Tilberedning
60+ min - 4 personer
Skær blomkålen i mindre stykker og fjern stokken. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i grove stykker. Skræl agurken og skær den i mindre stykker. Pil løget og skær det i tern.
Blend det hele godt sammen med finthakket hvidløg, yoghurt, æblejuice og eddike samt olivenolie. Smag til med sukker, salt og peber.
Lad suppen trække et par timer på køl. Blend den igen lige inden servering og fortynd evt. med ekstra æblejuice.
Tilbehør
Pluk blomkålen i små buketter og rist dem på en pande i olivenolien i ca. 2 minutter. Skær æblet i kvarter, fjern kernehuset og skær æblet i små tern.
Anret suppen i kolde skåle. Pynt med topping af blomkål og æbler.
Server med ekstra olivenolie og croutoner (se tips).
Tip
Brødcroutoner
Skær noget brød i mindre tern og steg dem gyldne på en pande i lidt olivenolie eller bag dem gyldne og sprøde i ovnen ved 225 grader.
Suppen er god som en sommerforret, men kan også tages med på en funky picnic og serveres i en kop.
Denne gazpacho kan fint laves på andre kåltyper som fx broccoli. Det kræver bare lige, at du giver broccolien et opkog på 2 minutter.
Opskriften er venligst udlånt fra bogen "Funky hverdagsmad"