Hvem siger, at gazpacho altid er baseret på tomat? Suppen her baseret på rå blomkål, æble, æblejuice og yoghurt er overraskende dejlig og lige så læskende en varm sommerdag.

Gazpacho med blomkål og æble
Ingredienser
4 pers.
1 lille blomkål
2 æbler
1 agurk
1 løg
1-2 fed hvidløg
½ l yoghurt naturel
1 l æblejuice
2 spsk æbleeddike
1 dl ekstra jomfruolivenolie
1 spsk sukker
Salt og peber
Tilbehør
200 g blomkål
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 æble
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 dl brødcroutoner (se tip)
Opskriften er venligst udlånt fra bogen "Funky hverdagsmad"
Tilberedning
1
2
3
Tilbehør
1
2
3
Tip
Brødcroutoner
Skær noget brød i mindre tern og steg dem gyldne på en pande i lidt olivenolie eller bag dem gyldne og sprøde i ovnen ved 225 grader.
Suppen er god som en sommerforret, men kan også tages med på en funky picnic og serveres i en kop.
Denne gazpacho kan fint laves på andre kåltyper som fx broccoli. Det kræver bare lige, at du giver broccolien et opkog på 2 minutter.