Hvem siger, at gazpacho altid er baseret på tomat? Suppen her baseret på rå blomkål, æble, æblejuice og yoghurt er overraskende dejlig og lige så læskende en varm sommerdag.

Tilberedning

60+ min - 4 personer

Skær blomkålen i mindre stykker og fjern stokken. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i grove stykker. Skræl agurken og skær den i mindre stykker. Pil løget og skær det i tern.

Blend det hele godt sammen med finthakket hvidløg, yoghurt, æblejuice og eddike samt olivenolie. Smag til med sukker, salt og peber.

Lad suppen trække et par timer på køl. Blend den igen lige inden servering og fortynd evt. med ekstra æblejuice.

Tilbehør
Pluk blomkålen i små buketter og rist dem på en pande i olivenolien i ca. 2 minutter. Skær æblet i kvarter, fjern kernehuset og skær æblet i små tern.

Anret suppen i kolde skåle. Pynt med topping af blomkål og æbler.

Server med ekstra olivenolie og croutoner (se tips).

Tip
Brødcroutoner
Skær noget brød i mindre tern og steg dem gyldne på en pande i lidt olivenolie eller bag dem gyldne og sprøde i ovnen ved 225 grader.

Suppen er god som en sommerforret, men kan også tages med på en funky picnic og serveres i en kop.

Denne gazpacho kan fint laves på andre kåltyper som fx broccoli. Det kræver bare lige, at du giver broccolien et opkog på 2 minutter.

Opskriften er venligst udlånt fra bogen "Funky hverdagsmad"

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.