Galette med tomat, ricotta og krydderurter
Tilberedning
+60 min - 4 personer
- Kom hvedemel i en foodprocessor sammen med smørtern. Blend til det ligner små gryn.
- Tilsæt salt og vand og blend indtil dejen begynder at samle sig.
- Kom dejen ud på bordet og form den til en rund kugle. Tryk den lidt flad og pak den ind i film. Læg den på køl en halv time i køleskabet eller 15 minutter i fryseren.
- Sæt ovnen på 200 grader.
- Kom tomater og rosmarinstilke på en pande med olivenolie. Lad dem stege ved høj varme i ca. 5 minutter til de bliver en smule bløde.
- Tilsæt balsamico og honning og lad tomaterne stege videre ved middelvarme i 5-7 minutter. Det gør ikke noget de sprækker.
- Rør ricottaen sammen med basilikum og smag til med salt og peber.
- Rul dejen ud på et meldækket bord til en rund cirkel.
- Smør ricotta på, men ikke helt ud til kanten, da kanterne til slut skal foldes ind over fyldet.
- Fordel de balsamicostegte tomater oven på osten. Dryp evt. resterende saft henover.
- Fold kanterne ind over fyldet. Det gør ikke noget, dejen sprækker lidt i kanterne, det må gerne se rustikt ud.
- Bag tomatgaletten i ca. 30 minutter indtil kanterne er sprøde.
Tip!
Skal tærten udgøre et aftensmåltid for 4 personer, så servér den fx sammen med en grøn salat og stegt kylling eller fisk.
Opskrift, foto og styling: Julie Karla