Fyldt peberfrugt i ovn
Tilberedning
45 min - 4 pers
Risene koges efter anvisning på pakken med gurkemeje og salt.
Tænd ovnen på 200 grader. Hvidløg, porre og rødløg skæres i små stykker og svitses i olie med lidt salt. Det hældes i en skål og svampene svitses i olie, til de har afgivet væske. Tilsæt hvidløg, porre, rødløg og det hakkede oksekød og krydr med løgpulver og allround krydderi. Steg det næsten færdigt og tilsæt gulerod og ris. Smag til med salt og peber.
Peberfrugterne skæres op og renses for kerner. Skær en halv centimeter af i bunden så de kan stå op uden at vælte. Kom fyldet i og drys revet ost over. Bages i ovnen ca. 15-20 min, eller til de har taget farve.
Serveres som de er eller med en frisk salat til.
Tip
Prøv at tilsætte en teskefuld grøn pesto på toppen, inden peberfrugterne kommes i ovnen. Eller put pinjekerner i fyldet, det smager fantastisk.
Brug din yndlings kødsauce tilsat kidneybønner i stedet for ris.
Eksperimenter også med squash og tomat som "beholder".
Stort set alle slags ost kan bruges, så har du en rest, kan du med fordel bruge den her.
Opskrift, styling & foto: Sabine S. Nielsen