Peberfrugter kan bruges til meget andet end salat. Her er et bud på peberfrugt bagt i ovn med fyld af masser af grøntsager.

Tilberedning

45 min - 4 pers

Risene koges efter anvisning på pakken med gurkemeje og salt.
Tænd ovnen på 200 grader. Hvidløg, porre og rødløg skæres i små stykker og svitses i olie med lidt salt. Det hældes i en skål og svampene svitses i olie, til de har afgivet væske. Tilsæt hvidløg, porre, rødløg og det hakkede oksekød og krydr med løgpulver og allround krydderi. Steg det næsten færdigt og tilsæt gulerod og ris. Smag til med salt og peber.
Peberfrugterne skæres op og renses for kerner. Skær en halv centimeter af i bunden så de kan stå op uden at vælte. Kom fyldet i og drys revet ost over. Bages i ovnen ca. 15-20 min, eller til de har taget farve.
Serveres som de er eller med en frisk salat til.

 

Tip
Prøv at tilsætte en teskefuld grøn pesto på toppen, inden peberfrugterne kommes i ovnen. Eller put pinjekerner i fyldet, det smager fantastisk.

Brug din yndlings kødsauce tilsat kidneybønner i stedet for ris.

Eksperimenter også med squash og tomat som "beholder".

Stort set alle slags ost kan bruges, så har du en rest, kan du med fordel bruge den her.


Opskrift, styling & foto: Sabine S. Nielsen

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.