Sommermad som vi elsker det. Salat og bruschetta er perfekt på en lun, lys sommeraften eller til picnic kurven.

Tilberedning

45 min - 4 personer

Kog kartoflerne møre, afkøl og skær i mindre stykker. Skyl spinaten og slyng den tør. Rens løgene og hak dem. Skyl og nip jordbærrene og skær i skiver.

Vend kartofler med spinat, løg, jordbær og ærter.

Blend yoghurt med løvstikke og rør med mayonnaise. Smag til med salt og peber. Dryp dressingen over salaten og drys med karse.

Skær hovedet af makrellen. Åben markellen i bugen som en bog og løft benene op. Løft makrelkødet op med en gaffel og findel med en gaffel. Rør makrel med creme fraiche og klippet purløg – gem lidt purløg til pynt. Smag til med salt og peber. Rist eller grill brødet og top med makrel. Drys med resten af purløget og server til sommersalaten.

TIP I stedet for makrel kan du bruge varmrøget laks eller tun på dåse

Opskrift og styling: Lone Kjær. Fotograf Line Falck

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.