Brug de kolde dage til at bage et lækkert fuldkornsbrød med pastinak.

Tilberedning

+ 60 min - 2 brød

DAG 1:
Skræl rodfrugterne og skær i mundrette stykker. Kog rodfrugterne møre i vand så det kun lige dækker. Afdryp dem godt, inden de moses med gaffel. Afkøl rodfrugtmosen.

Smuldr gæren ned i en stor skål. Drys salt over og rør sammen med honning. Hæld vandet over gæren til den er opløst. Tilsæt rodfrugtmos, knækkede speltkerner, durummel og halvdelen af hvedemelet. Rør dejen godt sammen. Tilsæt gradvist mere mel og ælt dejen i ca. 10 min. på en røremaskine.  Den skal være blød og klistret.

Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.

DAG 2:
Slå dejen ned på et meldrysset bord. Tilsæt evt. mere mel hvis dejen er meget klistret. Del den skødesløst i 2 lige store dele og form skødesløst til brød. Læg brødene på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg og drys med speltflager.

Tænd ovnen på 225 grader. Lad brødene hæve mens ovnen bliver varm. Når ovnen er varm bages brødene i ca. 30 min. Afkøl på en bagerist.

Opskrift og styling: Lone Kjær 
Foto: Line Falck

 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.