Til hverdag kan det være festlig og skønt med et lille sødt punktum. Skær årtsidens frugter i små bidder og drys med ristet kokosmel.


Tilberedning

15 min - 4 personer

Kom kokosmel, sukker og kardemomme i en kold pande. Skru op til kraftig varme og rist blandingen under omrøring i 3-4 minutter til kokosmelet bliver lysebrunt – I skal være over det, for det går lige pludselig stærkt.

Bland frugterne i portionsskåle og server kokosdrysset ved siden af, så I selv kan drysse på.  Har I lyst, kan I supplere med græsk yoghurt 2% smagt til med vaniljesukker.

Tip
Du kan købe færdigstødt kardemomme, men der er langt mere smag i den, man selv støder i en morter. Der breder sig en liflig duft, når kardemommen bliver ristet.
En morter i stor størrelse kan anvendes til at knuse krydderurter og krydderier, så de får mere smag – og også til at knuse nødder i og sågar mose tomater og andre bløde grønsager og frugter.

Opskrift og foto udlånt fra bogen "Grove løjer - tid en sundere familie" af Anne Ravn

 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.