Til hverdag kan det være festlig og skønt med et lille sødt punktum. Skær årstidens frugter i små bidder og drys med ristet kokosmel.

Frugtsalat med kokosdrys
Ingredienser
4 pers.
Kokosdrys
1 dl kokosmel (ca. 40 g)
1½ spsk sukker
¾ tsk stødt kardemomme (af 12 grønne kardemommekapsler)
600 g blandet frugt i bidder - f.eks.:
Jordbær, pære, æbler, bananer - eller
Blå og grønne vindruer, pærer og granatæblekerner - eller
Clementiner, mango og ananas - eller
Nektariner, hindbær, melon og ribs
Opskrift og foto udlånt fra bogen "Grove løjer - tid en sundere familie" af Anne Ravn
Tilberedning
1
2
Tip
Du kan købe færdigstødt kardemomme, men der er langt mere smag i den, man selv støder i en morter. Der breder sig en liflig duft, når kardemommen bliver ristet.
En morter i stor størrelse kan anvendes til at knuse krydderurter og krydderier, så de får mere smag – og også til at knuse nødder i og sågar mose tomater og andre bløde grønsager og frugter.