Frugtsalat med kokosdrys
Tilberedning
15 min - 4 personer
Kom kokosmel, sukker og kardemomme i en kold pande. Skru op til kraftig varme og rist blandingen under omrøring i 3-4 minutter til kokosmelet bliver lysebrunt – I skal være over det, for det går lige pludselig stærkt.
Bland frugterne i portionsskåle og server kokosdrysset ved siden af, så I selv kan drysse på. Har I lyst, kan I supplere med græsk yoghurt 2% smagt til med vaniljesukker.
Tip
Du kan købe færdigstødt kardemomme, men der er langt mere smag i den, man selv støder i en morter. Der breder sig en liflig duft, når kardemommen bliver ristet.
En morter i stor størrelse kan anvendes til at knuse krydderurter og krydderier, så de får mere smag – og også til at knuse nødder i og sågar mose tomater og andre bløde grønsager og frugter.
Opskrift og foto udlånt fra bogen "Grove løjer - tid en sundere familie" af Anne Ravn