Frittata er en italiensk udgave af æggekage. Det er et super lækkert sommermåltid smækfyldt med grønt.

Tilberedning

30 minutter - 4 pers

  1. Tænd ovnen på 200 grader vamluft.  
  2. Skær løget i skiver. Knæk den nederste træede ende af aspargesene og skær asparges i snitter.
  3. Pisk æg med revet ost og fløde og krydr med salt og peber.
  4. Varm olien på en pande, (ca 28 cm i diameter) som tåler at komme i ovnen.
  5. Svits bacon, løg og presset hvidløg et par minutter.
  6. Tilsæt tomater og aspargessnitter og steg under forsigtig omrøring et par minutter.
  7. Hæld æggemassen på panden og vend rundt, så fyldet fordeler sig.
  8. Stil panden i ovnen i 15 min. til den er gylden.
  9. Mens panden er i ovnen tilberedes tilbehøret.  
  10. Skyl grøntsagerne. Skær agurk i stave og gulerødder i skiver eller stave og servér gnavegrønt og ristet rugbrød til din frittata.

 

Frugt og grønt pr. person: ca. 250 g (inklusiv gnavegrønt)

Opskrift og styling: Lone Kjær,
Foto: Line Falck

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.