En Galette er en fransk tærte lavet uden tærteform og uden æg. I stedet for tærteformen folder man enkelt dejen ind over fyldet. Denne er propfyldt med karamelliserede løg og porrer samt gedeost.

Fransk løgtærte - Galette med timian og gedeost
Ingredienser
4 pers.
Karamelliserede løg
3 spsk smør
500 g
løg
2
porrer
3 spsk
friskhakket timian
3 fed hvidløg
1 spsk æblecidereddike
1 spsk sukker
salt og peber
Dej
1 dl fuldkornshvedemel
2 dl hvedemel
½ tsk havsalt
125 g koldt smør
2 spsk koldt vand
Opskriftsudvikling, styling og foto: Camilla Skov
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Tip
Du kan skære tilberedningstiden ned til 45-60 minutter, hvis du køber færdig tærtedej eller butterdej. I opskriften bruges chèvre doux som er en meget mild og cremet gedeost, du kan sagtens bruge en kraftigere gedeost, hvis du er til det.