Fransk løgsuppe med frisk estragon og ostebrød
Med en simpel ingrediens som løg, kan man lave den dejligste suppe med en perfekt sødme.

Tilberedning

45 min - 4 pers.

  1. Pil skrællen af løgene og halvér dem. Skær dem i skiver og kom dem i en skål.
  2. Snit hvidløgene fint.
  3. Smelt smørret i en gryde.
  4. Kom løg og hvidløg i gryden og lad det stege nogle minutter ved høj varme, mens der røres jævnligt rundt.
  5. Tilsæt 1 tsk sukker og laurbærblade, sæt låg på og skru ned til svag varme. Lad løgene stege videre under låg i ca. 25 minutter. Rør et par gange undervejs.
  6. Sæt ovnen til 225 grader.
  7. Når løgene er klar, skal de gerne være helt bløde og en smule karamelliserede.
  8. Tilsæt grøntsagsbouillon og finthakket estragon, og lad det simre mens brødene bages.
  9. Drys den revne ost over brødskiverne, og bag dem i ovnen i ca. 7-10 minutter til osten er smeltet.
  10. Smag suppen til med salt og peber og servér med ostebrød.

Tip! Er man ikke så meget til smagen af estragon, som har noter af anis, kan man erstatte den med frisk timian.

Opskriftudvikling, styling og foto: Julie Karla

Læs mere om

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Fransk løgsuppe med frisk estragon og ostebrød

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.