Alle børn er født med et frikadellegen! Så her er et godt bud på en sjov og sund ”kagemand”.


Tilberedning

45 min - 20 stk.

Frikadeller med pasta, oliven og rå grønsager

Bland alle ingredienserne sammen og rør det grundigt, eventuelt med håndpisker eller røremaskine. Form 20 frikadeller og steg dem i olien ca. 5 minutter på hver side. Tjek at de er gennemstegte.

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Hæld den i en sigte og overbrus den med koldt vand. Afdryp pastaen. Kom pastaen i en skål og vend olien i. Krydr med lidt salt og peber. Pastaen skal være frækkedelle-drengens mave.

Lav et lille hul i hver frikadelle, som du sætter en oliven fast i som øje. Skær gulerødder midt over og brug dem som arme. Brug blomkålsbuketterne som hænder. Skær ben og fødder af agurk og gulerod. Pak pasta, frikadeller og grøntsager ned hver for sig i plastfilm eller i små dåser. Lav uhyret i madkasselåget eller på en medbragt plasttallerken, når det er spisetid. Pak en gaffel ned til at spise med. 

Spis 16 af frikadellerne til aftensmad og gem de sidste 4 indpakket i køleskabet til madpakken.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Det er sjovt at lave mad" med Hjerteforeningen.

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.