Sæsonens spæde rabarber er en ren delikatesse, og sammen med hvide asparges er det perfekt til en forret på en forårsdag.

Tilberedning

30 min - 4 personer

  1. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skræl aspargesene fra hoved og ned. Damp aspargesene i ca. 4-5 min. til de er møre. Kogetiden afhænger af tykkelsen.
  2. Skær rabarberne i små snitter på ca. 1 cm. Smelt smørret i en lille gryde og steg rabarberne et kort øjeblik. Drys sukker over og lad rabarberne simre ved svag varme i ca. 5 min. til de er møre. Tag gryden af varmen og afkøl.
  3. Rør eddike med olie, sennep og honning. Vend forsigtigt rabarberne i vinaigretten.
  4. Anret asparges på et fad og fordel rabarbervinaigrette over. Drys med hakkede mandler og pynt med kørvel. Server med groft brød.

Tip!
Når du skræller hvide asparges, så læg dem på et skærebræt og skræl med en tyndskræller fra hoved og ned. På den måde undgår du, at aspargesene knækker.

Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Henrik Freek

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Forret med hvide asparges og rabarber-vinaigrette

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.