Sød creme, flødeskum og syrlige sommerbær gør denne kage helt uimodståelig.


Tilberedning

+60 min - 1 lagkage (12 personer)

Tænd ovnen på 175 grader med varmluft.

Smør lagkageforme eller springforme med blødt smør. Drys sukker i.

Pisk æg og sukker tykt og skummende i ca. 10 minutter med en håndmikser eller røremaskine.

Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.

Fordel dejen i formene. Bag dem med det samme i ca. 12 minutter, til de er lysebrune. Stik et træspid eller en lille kniv i midten af kagen. Hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt længere. Afkøl bundene eller kagen på en bagerist.

Er kagen bagt i en springform, skal den deles i tre. Skær med en brødkniv først en skive på ca. 1 cm fra neden og del så resten af kagen i to ved at flække den på midten. Læg bundene sammen med det valgte fyld.

 

KAGECREME
Kom mælken i en gryde med sukkeret.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i gryden.

Pisk æggeblommerne sammen med majsstivelsen og pisk det hele sammen i gryden og tænd for blusset. Pisk hele tiden i cremen, indtil den koger og bliver tyk. Cremen skal koge i ca. 3 minutter.

Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter. Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud og rør husblassen ud i den varme creme.

Hæld cremen i en skål. Strø sukker over den, så den ikke trækker skind. Afkøl cremen i køleskabet.

Pisk fløden til let flødeskum. Vend den i kagecremen med en dejskraber.

 

SAML LAGKAGEN
Skyl jordbærrene i koldt vand. Nip bladene af og lad bærrene dryppe af i et dørslag eller en si. Skær bærrene i skiver. Gem lidt jordbær til pynt.

Læg en lagkagebund på et fad. Læg halvdelen af kagecremen på bunden. Fordel halvdelen af jordbærskiverne på cremen. Læg en ny lagkagebund ovenpå. Fordel resten af kagecremen på den og kom resten af jordbærskiverne på. Læg den sidste lagkagebund på toppen. Lad kagen trække køligt i min. 1 time.

Skyl bærrene i koldt vand. Lad dem dryppe af i et dørslag eller en si.

Hæld piskefløden i en skål og pisk den med et piskeris eller en håndmikser, til det bliver til skum. Fordel flødeskummet på lagkagen.

Pynt lagkagen med bær og evt. blade af tusindfryd.

 

Tip:
Lagkagebunde kan bages 1-2 dage, før lagkagen laves færdig.
Lagkagen kan fyldes med mange forskellige slags frugter og cremer.
Lad gerne lagkagen ‘sætte sig’ i nogle timer, inden den skal spises. 

 

Opskrift og foto venligst udlånt fra Børnenes Bagebog af Katrine Klinken

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.