Sød creme, flødeskum og syrlige sommerbær gør denne kage helt uimodståelig.

Fødselsdagslagkage med sommerbær
Ingredienser
1 lagkage (12 personer)
3 spsk smør til formene
3 tsk sukker til formene
4 æg
125 g sukker (1½ dl)
100 g hvedemel (1½ dl)
1 tsk bagepulver
Fyld kagecreme
½ l sødmælk
50 g sukker (¾dl)
1 vaniljestang
5 æggeblommer
25 g majsstivelse (maizena)
3 blade husblas
1½ dl piskefløde
500 g friske jordbær
Pynt
¼ l piskefløde
Drys
jordbær, grønne og røde stikkelsbær, kirsebær, ribs, solbær, hindbær og tusindfryd
Opskrift og foto venligst udlånt fra Børnenes Bagebog af Katrine Klinken
Lagkagebunde
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Kagecreme
1
2
3
4
5
6
7
Saml lagkagen
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Tip
Lagkagebunde kan bages 1-2 dage, før lagkagen laves færdig.
Lagkagen kan fyldes med mange forskellige slags frugter og cremer.
Lad gerne lagkagen ‘sætte sig’ i nogle timer, inden den skal spises, så smager den bedst.