Det populære italienske madbrød i en fin afveksling med basilikum i stedet for det traditionelle, som er rosmarin. Basilikums smagsstoffer er meget sarte og flygtige – derfor skal basilikum først på brødet efter bagning.

Tilberedning

60+ min - 1 stort brød

Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og rør først durummel og rør dernæst hvedemel i dejen. Rør gerne længe i dejen. 

Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet i minimum 10 timer.

Tag dejen ud og lad stå ca. 1 time på køkkenbordet.

Vælt dejen over i en bageplade med bagepapir og glat den ud så godt du kan med håndfladen. Lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.

Tænd ovnen på 250 grader.

Lav huller i dejen med fingrene. Pensl med olien og drys med salt og mandler. Bag brødet i ca. 25 minutter. 

Rør olie med hakket basilikum og dryp over brødet, mens det stadig er lunt.

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.