Mættende madbrød til madpakker, mellemmad, aftensmad eller noget helt tredje

Tilberedning

- 1 bradepande

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen sammen. Konsistensen skal være som tyk havregrød. Korn og frø suger meget væske, så dejen bliver mere fast, når den har hævet. Lad dejen hæve i en bøtte med låg natten over, eller i hvert fald seks timer i køleskabet.

Hæld dejen i en bradepande foret med bagepapir, læg eller drys fyldet på, og stik det godt ned i dejen. Lad brødet efterhæve i mindst 1 time. Bag brødet ved 185 grader i ca. 40 min. Brødet er færdigt, når det er gyldent og lyder hult, når du banker på det. Ovne er forskellige, og jo grovere mel du bruger, jo længere bliver bagetiden.

TIP: 3 x fyld til foccaciabrødet
Bare til inspiration, men brug endelig det, du har i køleskabetog find selv på dagens fuldtræffer.
A. Cherrytomater i halve, halve, pillede eller upillede hvidløgsfed, ca. ½ dl olie, groft salt og rosmarinkviste.
B. Strimler af hvidkål eller rødkål, kvarte rosenkål eller buketter af blomkål eller broccoli, rødløg i strimer, pesto (smøres under fyldet), smuldret feta, groft salt, oregano og cayennepeber.
C. Æblebåde, grofthakkede valnødder, kanelsukker og smørklatter.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Rigtig god fordøjelse"

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.