Fiskefrikadelle med stuvet hvidkål og kartofler kan let blive en familiefavorit. Den er velsmagende og let at lave !

Tilberedning

30 minutter - 2 personer

  1. Sæt vand over til kartofler i din elkedel. Skrub kartoflerne, og kom dem i kogende, saltet vand. Kog dem møre under låg. Hæld vandet fra dem, og vend dem med salt, lidt olivenolie og lidt hakket dild inden servering.
  2. Snit hvidkål og porre fint, mens kartoflerne koger. Smelt smørret i en gryde. Pisk mel i, og pisk mælken i. Pisk jævningen i 1-2 minutter. Kom grønt i, og lad det simre i 10 minutter under omrøring. Smag til med salt og hakket dild.
  3. Kom løg i en foodprocessor, og blend, til det er grofthakket, imens grøntsagerne stuver. Kom  fisk i, og blend, til den er grofthakket. Vend fløde og mel i. Rør til sidst ægget, i og form farsen til frikadeller. Steg dem i olie på en varm pande.
  4. Server fiskefrikadeller med stuvet kål og kogte kartofler. Giv citronbåde til.

Tip
Vil du undgå stuvningen og dermed spare lidt kalorier, kan du dampe kål og porre i en smule kogende saltet vand, eventuelt tilsat smør eller olivenolie. Dryp dem godt af, og vend dem med dild og citronsaft.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Louisas Madplan" af Louisa Lorang

 

 

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.