Fiskefrikadeller og stuvet hvidkål
Tilberedning
30 minutter - 2 personer
- Sæt vand over til kartofler i din elkedel. Skrub kartoflerne, og kom dem i kogende, saltet vand. Kog dem møre under låg. Hæld vandet fra dem, og vend dem med salt, lidt olivenolie og lidt hakket dild inden servering.
- Snit hvidkål og porre fint, mens kartoflerne koger. Smelt smørret i en gryde. Pisk mel i, og pisk mælken i. Pisk jævningen i 1-2 minutter. Kom grønt i, og lad det simre i 10 minutter under omrøring. Smag til med salt og hakket dild.
- Kom løg i en foodprocessor, og blend, til det er grofthakket, imens grøntsagerne stuver. Kom fisk i, og blend, til den er grofthakket. Vend fløde og mel i. Rør til sidst ægget, i og form farsen til frikadeller. Steg dem i olie på en varm pande.
- Server fiskefrikadeller med stuvet hvidkål og kogte kartofler. Giv citronbåde til.
Tip
Vil du undgå stuvningen og dermed spare lidt kalorier, kan du dampe kål og porre i en smule kogende saltet vand, eventuelt tilsat smør eller olivenolie. Dryp dem godt af, og vend dem med dild og citronsaft.
Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Louisas Madplan" af Louisa Lorang