Fiskefrikadeller med bønnesalat
Tilberedning
30 minutter - 4 personer
- Form fiskefrikadellerne med en spiseske som du dypper i koldt vand, før du tager fars op med den.
- Varm olie og smør op på en sliplet stegepande. Når smørret er afbruset fordeler du fiskefrikadellerne på panden. Brun dem på begge sider. Steg dem herefter for svag varme ca. 4-5 minutter på hver side. Tjek at de er gennemstegt. Vend dem flere gange under stegningen.
- Nip bønnerne og kog dem 5-6 minutter i letsaltet vand. Kom dem i en si og overbrus dem med koldt vand. Afdryp dem i sien.
- Kom hindbærrene i en si og skyl dem. Afdryp dem i sien.
- Skær pærerne i kvarte og fjern stilk og kernehus. Skær pærebådene i tynde både.
- Snit hjertesalaten. Bland hjertesalat, bønner, hindbær og pære.
- Pisk eddike, olivenolie, dijonsennep og cremefraiche sammen og krydr med salt og peber.
- Vend dressingen i bønnesalaten.
Tip
Rist hasselnødde- eller mandelflager på en tør pande og drys dem over bønnesalaten.
Hvis du vil lave dine egne fiskefrikadeller:
Fiskefrikadeller med hjemmelavet fiskefars
Ingredienser
500 g lyssejfilet, mørksej eller torsk
1½ tsk salt
1 æg
1½ dl mælk eller fløde
2 spsk hvedemel
peber
2 spsk revet løg
2-3 spsk olie og 15 g smør til stegning
Tilberedning
- Skær fisken i tern, og miks det i en foodprocessor sammen med saltet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og miks kort.
- Form fiskefrikadellerne med en spiseske som du dypper i koldt vand før du tager fars op med den.
- Varm olie og smør op på en sliplet stegepande. Når smørret er afbruset fordeler du fiskefrikadellerne på panden. Brun dem på begge sider. Steg dem herefter for svag varme ca. 4-5 minutter på hver side. Tjek at de er gennemstegt. Vend dem flere gange under stegningen.
Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard, Foto: Henrik Freek