Lækre ovnbagte rodfrugtfritter til fiskefileterne vil helt sikkert være et hit hos mange familier. I kan selvfølgelig springe persillen over i paneringen, hvis I synes det er for besværligt.

Fiskefileter med rodfrugtfritter
Ingredienser
4 pers.
8 rødspættefileter, rødtunge eller andre fladfisk
1 æg
Persillerasp
3 dl rasp
4 spsk hakket persille
1 tsk salt
Peber
2 spsk olie til stegning
Remosauce
2 dl pickles
2 dl creme fraiche 9 %
1 tsk karry
Salt og peber
Rodfrugtfritter
1 kg store kartofler
300 g rødbeder
4 persillerødder eller pastinakker
5 gulerødder
2 spsk tørret oregano
2 spsk olivenolie
1 spsk flagesalt
Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Henrik Freek
Tilberedning
1
2
3
Tip
Hvis du ikke vil have at den røde farve fra rødbederne skal smitte af på de andre grøntsager, kan du holde dem adskilt fra de øvrige fritter, både når olien vendes i og under ovnstegningen.