Filotærte med ricotta, kartoffel og broccoli
Tilberedning
45 minutter - 4 - 6 personer
- Pensl filodej-pladerne med smeltet smør og læg dem oven på hinanden.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Pisk æg og ricotta sammen og krydr med salt og peber.
- Skær kartoflerne i meget tynde skiver og blancher dem i letsaltet vand 2-3 min.
- Smør ricottacremen ud på pladen 2-3 cm fra kanten og læg kartoflerne taglagt oven på.
- Bag tærten ved 200°C i ca. 12 min. til pladerne er gyldne.
- Del broccolien i mindre buketter og blancher et kort øjeblik.
- Fordel broccoli og salvieblade på filotærten og drys med revet parmesan.
- Bag 4-5 min. til osten er let smeltet.
- Server straks gerne med en god og fyldig salat.
Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft