Fastelavnsboller med æble
Tilberedning
+ 60 minutter - 12 stk
- Rør gæren ud i lun mælk og pisk æg, kardemomme samt sukker i.
- Smuldr smørret i hvedemelet, rør gærblandingen i, ælt dejen let igennem og lad den hvile i 30 min.
- Rul dejen tyndt ud og skær den i 12 kvadrater på ca. 10 * 10 cm.
- Skær æblerne i mindre stykker og kog dem møre med sukker og vanilje.
- Læg en skefuld æblekompot midt på hvert kvadrat, pak dejen godt sammen over fyldet, hjørnespids mod hjørnespids og klem sammenføjningerne sammen.
- Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir, pensl med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse i 30-45 min.
- Bag bollerne i ca. 15 min. ved 200°C og afkøl på rist.
- Pynt evt. med hasselnøddeflager inden bagning eller læg glasur/flormelis på efter bagningen.
Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft