Æblemos og kardemomme er et fantastisk makkerpar i fastelavnsboller.

Tilberedning

+ 60 minutter - 12 stk

  1. Rør gæren ud i lun mælk og pisk æg, kardemomme samt sukker i.
  2. Smuldr smørret i hvedemelet, rør gærblandingen i, ælt dejen let igennem og lad den hvile i 30 min.
  3. Rul dejen tyndt ud og skær den i 12 kvadrater på ca. 10 * 10 cm.
  4. Skær æblerne i mindre stykker og kog dem møre med sukker og vanilje.
  5. Læg en skefuld æblekompot midt på hvert kvadrat, pak dejen godt sammen over fyldet, hjørnespids mod hjørnespids og klem sammenføjningerne sammen.
  6. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir, pensl med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse i 30-45 min.
  7. Bag bollerne i ca. 15 min. ved 200°C og afkøl på rist.
  8. Pynt evt. med hasselnøddeflager inden bagning eller læg glasur/flormelis på efter bagningen.

Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen 
Foto: Betina Hastoft

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.