En herlig sommerspise med smagen af Grækenland. Giv evt. ovnstegte kartofler og en skål grøn salat til.

Tilberedning

45 min - 4 personer

Skær toppen af tomaterne, lad eventuelt stilken blive siddende. Udhul tomaterne og gem fyldet.

Bland kødet med løg, persille, mel, mandler, salt og peber.

Fyld farsen i tomaterne og læg en top på hver tomat.

Kog halvdelen af fyldet fra tomaterne med tomatpure og piskefløde. Blend eventuelt og smag til med krydderier.

Sæt tomaterne i et ildfast fad og hæld saucen i fadet. Bag ved 180 grader i ca. 35 minutter.

Tip
Hakket kalv og svinekød kan bruges i stedet for lammekød

Opskriften er udlånt fra bogen "Den lille røde om tomater"
Foto Henrik Freek

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.