Efterårsfrikassé med rodfrugter
Tilberedning
60 minutter - 4 personer
Skræl gulerødder og beder, og skær dem i tern af 1 centimeter. Halver fenniklerne, og snit dem fra bund til top i cirka 5 millimeter store skiver. Skær aspargesbroccoli i mundrette stykker. Skrub eller skræl jordskokkerne eller kartoflerne, og skær også dem i tern a 1 centimeter.
Kog ternene bouillonen, til de er møre. Bemærk, at jordskokker og kartofler skal have længere tid end aspargesbroccoli og fennikel. Sigt bouillonen ned i en skål.
Smelt nu smørret i en gryde, tilsæt hvedemel, og rør grundigt. Kom bouillon i lidt efter lidt, så du får en opbagt sauce. Tilsæt alle grøntsagerne og fløden, varm det hele godt igennem, og smag til med salt og peber.
Pynt med friske urter eller fennikeltop ved servering, og nyd retten med godt brød til.
Opskriften er venligst udlånt fra bogen "Flere kødfrie dage" af Nadia Mathiasen
Foto: Chris Tonnesen