Frikassé er en skøn spise, når menuen er uden kød. Du kan nemlig variere grydens indhold alt efter køleskabets indhold og sæsonerne. Her kommer den i en vinterudgave med rodfrugter og fennikel.

Tilberedning

60 minutter - 4 personer

Skræl gulerødder og beder, og skær dem i tern af 1 centimeter. Halver fenniklerne, og snit dem fra bund til top i cirka 5 millimeter store skiver. Skær aspargesbroccoli i mundrette stykker. Skrub eller skræl jordskokkerne eller kartoflerne, og skær også dem i tern a 1 centimeter.

Kog ternene bouillonen, til de er møre. Bemærk, at jordskokker og kartofler skal have længere tid end aspargesbroccoli og fennikel. Sigt bouillonen ned i en skål.

Smelt nu smørret i en gryde, tilsæt hvedemel, og rør grundigt. Kom bouillon i lidt efter lidt, så du får en opbagt sauce. Tilsæt alle grøntsagerne og fløden, varm det hele godt igennem, og smag til med salt og peber.

Pynt med friske urter eller fennikeltop ved servering, og nyd retten med godt brød til.

Opskriften er venligst udlånt fra bogen "Flere kødfrie dage" af Nadia Mathiasen 
Foto: Chris Tonnesen

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.