Har du en rest tilbage, så brug den til spejlæg dagen efter.


Tilberedning

30 min - 2 personer

Hak hvidløget og skalotteløg fint. Skær tomaterne i halve. Flå basilikumbladene i mindre stykker. Svits løg og hvidløg i olien – det må ikke brune. Tilsæt tomaterne. Mas dem ned i panden med bagsiden af paletkniven eller gryde­skeen, og lad det simre i 5 minutter. Smag til med salt og sukker, tilsæt basilikumbladene, og lad det simre i 10-15 minutter, til tomaterne er godt kogt igennem.

Hvis saucen bliver for tyk, så tilsæt vand undervejs (medmindre to­materne er meget vandede, skal den i hvert fald have ½-1 dl), og mas jævnligt tomaterne ned i panden.

Når du synes, saucen har kogt længe nok til dit temperament, smager du den til med ekstra salt, sukker og finthakket peperoncini om nødvendigt.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen Moderne italienske retter af Sandra Pugliese.

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.