En gammeldags mormorsalat med fløde og eddike har været en velkendt salat i de danske husstande siden begyndelsen af 1900. Den cremede, søde og syrlige dressing kombineret med den sprøde salat er et hit til de sene sommeraftener på terrassen.

Gammeldags mormorsalat med fløde og eddike
Dressing til mormorsalat
Sødme, syrlighed og cremet konsistens er nok den bedste måde at beskrive, hvordan dressingen til en mormorsalat smager. Du kombinerer piskefløde med eddike, sukker, salt og peber, som du blander indtil, at det får en mere tyk konsistens.
Det gode ved dressing til mormorsalat er, at du selv kan vælge blandingsforholdet. Du kan også eksperimentere med, hvor meget du hælder i af de forskellige ingredienser, samt om du har lyst til at tilføje til citronsaft eller ej.
Du kan også bruge dressingen til andre salater.
Fløde og eddike er essentielt i mormorsalaten
Grunden til at fløde og eddike er vigtigt i mormorsalaten, er fordi det er kendetegnet for en mormorsalat, og at eddiken er med til, at fløden kan tykne. Du kan også opnå samme effekt med citronsaft i stedet for eddike, hvis du ikke bryder dig om den fermenterede smag. Hvis dressingen står for længe, kan den blive så tyk, at man ikke længere kan hælde den over salaten. Skulle det skal, kan du løsne dressingen ved at røre en smule vand sammen med dressingen.