• Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Madplan
  • Login
  • Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Madplan
  • Login
Gammeldags mormorsalat med fløde og eddike

Gammeldags mormorsalat med fløde og eddike

Du skal være logget ind for at gemme opskriften.
Vil du logge ind?

    En gammeldags mormorsalat med fløde og eddike har været en velkendt salat i de danske husstande siden begyndelsen af 1900. Den cremede, søde og syrlige dressing kombineret med den sprøde salat er et hit til de sene sommeraftener på terrassen.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?
    • (0)
    Bedøm opskrift
    15 min
    Apr – Jul
    Dagligt grønt
    Vegetar
    Lav på gluten

    Ingredienser

    6 personer

    1 agurk
    300 g tomater
    1 bundte radiser
    1 bundte purløg

    Dressing

    3 spsk fløde
    1 spsk æbleeddike
    1.5 tsk fint rørsukker
    salt og peber

    Opskrift og foto er venligst udlånt fra bogen Suveræn Surprice af Tina Scheftelowits

    Tilberedning

    1
    2
    3

    Bedøm opskriften

    Kan du lide opskriften? Bedøm den her.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?

    Del opskriften

    Del opskriften med dine venner på Facebook eller Pinterest

      Dressing til mormorsalat

      Sødme, syrlighed og cremet konsistens er nok den bedste måde at beskrive, hvordan dressingen til en mormorsalat smager. Du kombinerer piskefløde med eddike, sukker, salt og peber, som du blander indtil, at det får en mere tyk konsistens.

      Det gode ved dressing til mormorsalat er, at du selv kan vælge blandingsforholdet. Du kan også eksperimentere med, hvor meget du hælder i af de forskellige ingredienser, samt om du har lyst til at tilføje til citronsaft eller ej.

      Du kan også bruge dressingen til andre salater.

      Fløde og eddike er essentielt i mormorsalaten

      Grunden til at fløde og eddike er vigtigt i mormorsalaten, er fordi det er kendetegnet for en mormorsalat, og at eddiken er med til, at fløden kan tykne. Du kan også opnå samme effekt med citronsaft i stedet for eddike, hvis du ikke bryder dig om den fermenterede smag. Hvis dressingen står for længe, kan den blive så tyk, at man ikke længere kan hælde den over salaten. Skulle det skal, kan du løsne dressingen ved at røre en smule vand sammen med dressingen.

      Bag hjemmesiden sæson.dk står Dansk Gartneri, som bl.a. står for frugt- og grøntbranchens fælles markedsføring.

      Hjemmesiden sætter fokus på sæsonens frugt og grønt, og inspirerer med opskrifter, viden om frugt og grønt samt masser af tips til forbrugerne og især børnefamilierne til en grønnere hverdag.

      Dansk Gartneri
      Axeltorv 3
      1609 København V
      saeson@danskgartneri.dk

      Tilmeld nyhedsbrev
      • Persondatapolitik
      • Cookies