Dampede spidskål med citrongratinering og chorizopølse
Tilberedning
45 min - 4 personer
- Fjern de yderste blade af spidskålen. Skær spidskålen i kvarte. Fjern den groveste del af stokken.
- Kog spidskålsbådene i letsaltet vand 4-5 min. Tag bådene op med en hulske. Afdryp dem i en sigte og fordel dem i et smurt ovnfast fad.
- Smelt smørret i en gryde. Rør melet ud heri. Rør mælken i. Kog det sammen 3-4 min. under omrøring. Rør flødeosten i. Smag til med salt, peber og citronskal.
- Fordel ostesaucen over spidskålen. Drys med den revne ost. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 30 min.
- Skær pølsen i ½ cm tykke skiver. Steg pølseskiverne sprøde på en pande og afdryp dem på køkkenrulle. Fordel pølseskiverne over spidskålen ved servering og pynt med persille.
Energi pr. person: 2050 kilojoule (490 kcal)
Energifordeling:
Protein: 20 g- 17 %
Kulhydrat:65 g-54 %
Fedt:17 g - 29 %
Grøntsager pr. person: 200 g
Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard, foto: Martin Dyrløv