Spidskål er dekorativ, mild i smagen og nem at gøre i stand og tilberede. Prøv den gratineret og med sprødstegt chorizo.  


Tilberedning

45 min - 4 personer

Fjern de yderste blade af spidskålen. Skær spidskålen i kvarte. Fjern den groveste del af stokken. Kog spidskålsbådene i letsaltet vand 4-5 min. Tag bådene op med en hulske. Afdryp dem i en sigte og fordel dem i et smurt ovnfast fad.

Smelt smørret i en gryde. Rør melet ud heri. Rør mælken i. Kog det sammen 3-4 min. under omrøring. Rør flødeosten i. Smag til med salt, peber og citronskal. Fordel ostesaucen over spidskålen. Drys med den revne ost. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 30 min.

Skær pølsen i ½ cm tykke skiver. Steg pølseskiverne sprøde på en pande og afdryp dem på køkkenrulle. Fordel pølseskiverne over spidskålen ved servering og pynt med persille.

Energi pr. person: 2050 kilojoule (490 kcal)
Energifordeling:
Protein: 20 g- 17 %
Kulhydrat:65 g-54 %
Fedt:17 g - 29 %
Grøntsager pr. person: 200 g

Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard, foto: Martin Dyrløv

Læs mere om

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Dampede spidskål med citrongratinering og chorizopølse

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.