En krydret varmende daal (dahl eller dhal), der får selskab af søde gulerødder og en frisk myntecreme. En smagfuld indisk dahl opskrift med masser af mad! Her er en opskrift på indisk mad, som er nok til 2 dage. Prøv Sæsons krydrede dahl opskrift.

Dahl opskrift med gulerod og myntecreme - Mad til to dage
Ingredienser
4 pers.
Daal
400 g røde linser
2 stor
gulerødder
2 spsk kokosolie (olivenolie kan også bruges)
1 stor
løg
2 fed hvidløg
1.5 spsk friskrevet ingefær
2 tsk spidskommen
2 tsk stødt koriander
1 tsk gurkemeje
½ tsk kanel
1.2 liter grøntsagsbouillon
1 tsk salt
2 dåser hakkede tomater
Myntecreme
150 g creme fraiche 18 %
10 mynteblade
Friskkværnet peber
1 knivspids salt
Opskriftsudvikling, styling og foto: Julie Karla
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
8
Dag 1
1
Tip
Læs mere om, hvad du kan servere til din dahl på 2 dagen - nederst på siden.
Har du ekstra tid, kan du med fordel lave din egen raita. Find opskriften her!
Dag 2
Sådan laver du dahl med blomkålsris. Kom buketter af rå blomkål i en foodprocessor eller blender og blend indtil der opnås en ris-lignende konsistens. Blend eventuelt blomkålen med frisk koriander for en mere aromatisk blomkålsris, der komplimenterer dahlen skønt.
Opvarm resterne fra dagen før, og spis det med de lækre og friske blomkålsris.