• Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Madplan
  • Login
  • Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Madplan
  • Login
Dahl-opskrift – indisk daal med gulerod og myntecreme, en opskrift med mad til to dage - Sæson

Dahl opskrift med gulerod og myntecreme - Mad til to dage

Du skal være logget ind for at gemme opskriften.
Vil du logge ind?

    En krydret varmende daal (dahl eller dhal), der får selskab af søde gulerødder og en frisk myntecreme. En smagfuld indisk dahl opskrift med masser af mad! Her er en opskrift på indisk mad, som er nok til 2 dage. Prøv Sæsons krydrede dahl opskrift.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?
    • (0)
    15 min
    Jan – Dec
    Dagligt grønt
    Lav på gluten
    Vegetar

    Ingredienser

    4 pers.

    Daal

    400 g røde linser
    2 stor gulerødder
    2 spsk kokosolie (olivenolie kan også bruges)
    1 stor løg
    2 fed hvidløg
    1.5 spsk friskrevet ingefær
    2 tsk spidskommen
    2 tsk stødt koriander
    1 tsk gurkemeje
    ½ tsk kanel
    1.2 liter grøntsagsbouillon
    1 tsk salt
    2 dåser hakkede tomater

    Myntecreme

    150 g creme fraiche 18 %
    10 mynteblade
    Friskkværnet peber
    1 knivspids salt

    Opskriftsudvikling, styling og foto: Julie Karla

    Tilberedning

    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8

    Dag 1

    1

    Tip

    Læs mere om, hvad du kan servere til din dahl på 2 dagen - nederst på siden. 

    Har du ekstra tid, kan du med fordel lave din egen raita. Find opskriften her!

    Bedøm opskriften

    Kan du lide opskriften? Bedøm den her.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?

    Del opskriften

    Del opskriften med dine venner på Facebook eller Pinterest

      Dag 2

      Sådan laver du dahl med blomkålsris. Kom buketter af rå blomkål i en foodprocessor eller blender og blend indtil der opnås en ris-lignende konsistens. Blend eventuelt blomkålen med frisk koriander for en mere aromatisk blomkålsris, der komplimenterer dahlen skønt. 

      Opvarm resterne fra dagen før, og spis det med de lækre og friske blomkålsris. 

      Daal med gulerod - mad til 2 dage - opskrift

      • Prøv også

      • Opskrift på nem æblechutney - tilbehør-opskrift fra Sæson

        Syltedronningens Æble-daddelchutney

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • Buddha bowl med falafel

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • Hjemmelavet falafel med fladbrød, hummus og grønt - Opskrift hos Sæson

        Falafel med hummus, fladbrød og nordisk grønt

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • Cremet thaisuppe med gulerod, sød kartoffel og æble, serveret med koriander, chili og kokos

        Cremet thaisuppe med gulerod, sød kartoffel og æble

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)

      Bag hjemmesiden sæson.dk står Dansk Gartneri, som bl.a. står for frugt- og grøntbranchens fælles markedsføring.

      Hjemmesiden sætter fokus på sæsonens frugt og grønt, og inspirerer med opskrifter, viden om frugt og grønt samt masser af tips til forbrugerne og især børnefamilierne til en grønnere hverdag.

      Dansk Gartneri
      Axeltorv 3
      1609 København V
      saeson@danskgartneri.dk

      Tilmeld nyhedsbrev
      • Persondatapolitik
      • Cookies