En krydret varmende daal (dahl eller dhal), der får selskab af søde gulerødder og en frisk myntecreme. Her er indisk mad til 2 dage. Se Sæsons opskrift på dahl.

Tilberedning

45 min - 4 pers til to dage

  1. Skyl de røde linser grundigt og lad dem dryppe af. Sæt til side.
  2. Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern.
  3. Kom 2 spsk kokosolie i en gryde eller dyb pande.
  4. Hak løg og hvidløg fint og svits det i olien et par minutter til løgene bliver blanke.
  5. Tilsæt den revne gulerod og lad det stege med.
  6. Tilsæt det fintrevne ingefær samt alle krydderier og lad det stege et par minutter.
  7. Kom grøntsagsbouillon, hakkede tomater samt salt i, og lad det simre under låg i ca. 35 minutter.
  8. Hak mynten fint og rør det sammen med creme fraiche. Tilsæt groftkværnet peber og salt og servér myntecremen sammen med daal.

Tip!
Dagen efter kan daalen serveres med blomkålsris. Kom buketter af rå blomkål i en foodprocessor eller blender og blend indtil der opnås en ris-lignende konsistens. Blend eventuelt blomkålen med frisk koriander for en mere aromatisk blomkålsris, der komplimenterer daalen skønt.

Opskriftsudvikling, styling og foto: Julie Karla

 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Dahl-opskrift med gulerod og myntecreme - mad til to dage

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.