Crumble med æbler og brombær
Tilberedning
45 min - 6 personer
- Skær æblerne i mindre stykker med skræl. Riv skallen fint af citronen.
- Pres citronsaft ud over æblestykkerne og rør den revne citronskal i sammen med rørsukker. Tilsæt brombær og bland det hele sammen.
- Fordel frugten i 6 små forme eller ramekiner. Riv marcipan over frugten.
- Skær smør i tern. Ælt smør, mel og rørsukker sammen, til det er som krummer. Hak hasselnødderne og bland i sammen med stødt kanel. Fordel crumbledejen over frugten.
- Bag i en 200° forvarmet ovn i 25-30 minutter, indtil frugten bobler, og crumblen er sprød.
TIP Crumblen kan også laves i et stort tærtefad i stedet for flere små. Bagetiden er så 35-40 minutter.
Opskrift og foto venligst udlån fra bogen "Mad med kærlighed" af Maria Melchior