Vi elsker kartoffel-porre suppe, især når den får et mellemøstligt twist.

Cremet kartoffel-porre suppe med dukkah
Ingredienser
4 pers.
Dukkah
20 g mandler
20 g hasselnødder
1 spsk sesamfrø
1 spsk hel koriander
2 tsk fennikelfrø
2 tsk spidskommen
1/2 tsk sorte peberkorn
1/2 tsk flage salt
Suppe
500 g kartofler
3 porre
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt fennikelfrø
1 liter bouillon
2 1/2 dl kokosmælk
Salt og peber
1 potte frisk koriander
Brødsticks
2 skriver daggammelt hvedebrød
2-3 spsk olivenolie
Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Henrik Freek
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
Tip
Dukkah er en mellemøstlig krydderiblanding med nødder. Den kan sagtens tilberedes i forvejen, hvis du opbevarer den i et glas med tætsluttende låg.