Cremet grøntsagssuppe med pastinak til to dage
Tilberedning
30 minutter - Til 4 personer i to dage
- Skræl selleri, pastinakker og persillerødder og skær i små tern.
- Skræl kartoflerne og skær i små tern. Hak løget.
- Varm oliven i en gryde og svits løg og presset hvidløg.
- Tilsæt grøntsager og kartofler og svits et par minutter. Hæld 6 dl bouillon på og tilsæt timiankviste.
- Lad suppen simre under låg i ca. 15 min. til grønsagerne er møre.
- Fjern timiankvist og blend suppen. Tag halvdelen fra til næste dag.
- Spæd resten af suppen til med resten af bouillonen og mælk og varm op.
- Smag suppen til med salt og peber.
Dag 1
Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Server suppen med æbler, klippet purløg og brød.
Dag 2
Lun resten af suppen og vend med kogt pasta. Top med friskerevet parmesanost og frisk basilikum.
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Anders Schønnemann