Citrusfromage med hvid chokolade og pistacie
Saften og skallen fra både citron og appelsin giver desserten en frisk og syrlig smag.
Tilberedning
+60 minutter - 4 personer
Læg husblassen i blød i koldt vand, og lad den trække 10 min.
Riv imens skallen af citrusfrugterne, og pres saften. Bland skal og saft i en skål.
Pisk æggeblommerne med salt, sukker og vanilje i ca. 3-4 min., til det er lyst og luftigt.
Knug husblassen fri for vand, og smelt den i en skål over vandbad. Lad den køle kort og pisk
så citrussaften i, i en tynd stråle. Pisk herefter blandingen i de piskede æggeblommer, under konstant omrøring. Tjek, om der evt. er klumper
af husblas.
Sæt den på køl i ca. 10 min., så den begynder at tykne let i kanten.
Pisk imens æggehviderne til stift skum. Vend dem i æggemassen, og fordel blandingen i 1 stor eller 4 små serveringsskåle. Sæt fromagen tildækket, på køl i min. 2 timer inden servering.
Pisk fløde og mascarpone let til en tyk creme, og fordel en skefuld på hver af fromagerne.
Drys med chokolade og pistacie og server!
Tekst og foto er udlånt fra kogebogen Æg, Samvirke.