Saften og skallen fra både citron og appelsin giver desserten en frisk og syrlig smag.


Tilberedning

+60 minutter - 4 personer

Læg husblassen i blød i koldt vand, og lad den trække 10 min.

Riv imens skallen af citrusfrugterne, og pres saften. Bland skal og saft i en skål.

Pisk æggeblommerne med salt, sukker og vanilje i ca. 3-4 min., til det er lyst og luftigt.

Knug husblassen fri for vand, og smelt den i en skål over vandbad. Lad den køle kort og pisk
så citrussaften i, i en tynd stråle. Pisk herefter blandingen i de piskede æggeblommer, under konstant omrøring. Tjek, om der evt. er klumper
af husblas.

Sæt den på køl i ca. 10 min., så den begynder at tykne let i kanten.

Pisk imens æggehviderne til stift skum. Vend dem i æggemassen, og fordel blandingen i 1 stor eller 4 små serveringsskåle. Sæt fromagen tildækket, på køl i min. 2 timer inden servering.

Pisk fløde og mascarpone let til en tyk creme, og fordel en skefuld på hver af fromagerne.

Drys med chokolade og pistacie og server!

Tekst og foto er udlånt fra kogebogen Æg, Samvirke.

Læs mere om

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Citrusfromage med hvid chokolade og pistacie

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.