En skøn dessert f.eks. til nytårsaften. Det hele kan laves dagen i forvejen, så den er perfekt til gæster.

Chokoladetærte med pistacie-dukkah og æblesorbet
Ingredienser
4-6 personer.
Chokoladetærte
200 g valnødder
60 g brun farin
1 knivspids salt
65 g smeltet smør
smør til formene
2.5 dl fløde
175 g mørk chokolade, 65%
Dukkah
1 spsk sesamfrø
1 spsk gule sesamfrø
2 spsk pistaciekerner
1 tsk tørret lavendel
Opskrift og styling: Louisa Lorang
Fotograf: Lene Samsø
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Tip
Du skal bruge en ismaskine til din sorbet, for at den blive helt glat. Har du det ikke, så forsøg med at fryse, piske og fryse igennem et par timer. Det bliver ikke helt det samme, men det bliver godt.
Æblerne har stadig en fin smag og kan f.eks. spises på yoghurt.