Chokoladepavlova er en skøn kage, som bliver særlig lækker,  når den om sommeren fyldes med friske bær.


Tilberedning

60+ min - 10 personer

Varm ovnen op til 130 grader.

Bland æggehvider, sukker og citronsaft i en tør rustfri skål. Pisk marengsen kraftigt med piskeris over simrende vandbad, til den er ca. 65°. Marengsen skal tykne, og sukkerkrystallerne skal være smeltet. Tag marengsen fra varmen og fortsæt med at piske med elpisker, til den er kølet af.

Bland forsigtigt kakao og mandelflager i marengsen. Læg marengsen med en ske på en plade med bagepapir, til en rund bund. Bag bunden på ovnens midterrille i ca. 55 minutter den skal være lidt sej i midten.

Pisk fløden og bland den med græsk yoghurt og flormelis. Bred det ud på bunden i et tykt lag. Drys friske bær over.

Opskrift og foto udlånt fra bogen "A piece of cake" af Leila Lindholm

 

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.