Chokoladepavlova med friske bær
Chokoladepavlova er en skøn kage, som bliver særlig lækker, når den om sommeren fyldes med friske bær.
Tilberedning
60+ min - 10 personer
Varm ovnen op til 130 grader.
Bland æggehvider, sukker og citronsaft i en tør rustfri skål. Pisk marengsen kraftigt med piskeris over simrende vandbad, til den er ca. 65°. Marengsen skal tykne, og sukkerkrystallerne skal være smeltet. Tag marengsen fra varmen og fortsæt med at piske med elpisker, til den er kølet af.
Bland forsigtigt kakao og mandelflager i marengsen. Læg marengsen med en ske på en plade med bagepapir, til en rund bund. Bag bunden på ovnens midterrille i ca. 55 minutter den skal være lidt sej i midten.
Pisk fløden og bland den med græsk yoghurt og flormelis. Bred det ud på bunden i et tykt lag. Drys friske bær over.
Opskrift og foto udlånt fra bogen "A piece of cake" af Leila Lindholm