Chili con carne til to dage
Tilberedning
30 minutter - 4 personer i to dage
Hak løget. Flæk chilierne, skrab kerner ud og hak chilierne fint. Skræl gulerødder og pastinakker og skær i tern ca. 1 x 1 cm.
Varm halvdelen af olien i en stor gryde og svits løg, chili, presset hvidløg og kød et par minutter. Tag kødet op.
Varm resten af olien og brun grøntsagerne. Tilsæt det brunede kød og krydderier og vend det hele godt sammen. Steg et par minutter ved god varme. Kom tomatpure, bouillon og hakkede tomater i gryden og lad simre ved svag varme under låg i ca. 10 min. Rør undervejs.
Skyl og afdryp bønnerne og kom dem i gryden. Lad chilien simre i yderligere ca. 5 min.
Tag gryden af varmen og smag chilien til med mørk chokolade, salt og peber og evt. sambal oelek (chilipasta), hvis du ønsker den stærkere.
Dag 1
Snit kålen fint. Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Vend kål og rødbede med olien. Anret kålslaw og chili con carne og servér med creme fraiche og brød.
Dag 2
Brug resten af chili con carnen som fyld til bagte kartofler. Servér med små tern af frisk agurk og tomater og dryp lidt creme fraiche over.
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Anders Schønnemann