Lav en ekstra stor portion krydret mexicansk kød- og grøntsagssovs, så du har mad til to dage.

Tilberedning

45 min - Til 4 personer i 2 dage

Varm en stor stegegryde op med 2 spsk. olie, og kom kødet i gryden. Lad det brune godt og grundigt ved høj varme, mens du rører i det af og til. Det skal have ca. 15 minutter, mens væden damper væk, og kødet til sidst bruner. Tag det af varmen.

Sideløbende ordner du grøntsagerne: Rens dem alle, og kør dem i foodprocessoren, eller skær dem i  så små terninger, som du orker. Hold løget for sig selv. Hak hvidløget fint. Fjern blade og tråde på majskolberne, og skær dem i skiver på 2-3 cm. Kom 2 spsk. olie i gryden til kødet, kom løgene i, og brun dem ved høj varme i ca. 5 minutter. Tilsæt hvidløg, kanel, spidskommen og oregano, og steg ½ minut mere.

Kom vand, flåede tomater, bønner, hakkede jalapenos, salt, grøntsager og majs i, og lad retten simre under låg i 30 minutter. Rør jævnligt. Smag retten til med eddike, salt og chili eller cayennepeber.

Server retten rygende varm, gerne med rester af brød, som du har dryppet eller drysset med fx olie eller revet ost ristet i brødristeren eller i ovnen. Giv også gerne noget ekstra stærkt til.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Rig på rester" af Tina Scheftelowitz

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.