Chili con carne med kylling
Tilberedning
45 min - Til 4 personer i 2 dage
Varm en stor stegegryde op med 2 spsk. olie, og kom kødet i gryden. Lad det brune godt og grundigt ved høj varme, mens du rører i det af og til. Det skal have ca. 15 minutter, mens væden damper væk, og kødet til sidst bruner. Tag det af varmen.
Sideløbende ordner du grøntsagerne: Rens dem alle, og kør dem i foodprocessoren, eller skær dem i så små terninger, som du orker. Hold løget for sig selv. Hak hvidløget fint. Fjern blade og tråde på majskolberne, og skær dem i skiver på 2-3 cm. Kom 2 spsk. olie i gryden til kødet, kom løgene i, og brun dem ved høj varme i ca. 5 minutter. Tilsæt hvidløg, kanel, spidskommen og oregano, og steg ½ minut mere.
Kom vand, flåede tomater, bønner, hakkede jalapenos, salt, grøntsager og majs i, og lad retten simre under låg i 30 minutter. Rør jævnligt. Smag retten til med eddike, salt og chili eller cayennepeber.
Server retten rygende varm, gerne med rester af brød, som du har dryppet eller drysset med fx olie eller revet ost ristet i brødristeren eller i ovnen. Giv også gerne noget ekstra stærkt til.
Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Rig på rester" af Tina Scheftelowitz