Lad dig ikke skræmme af, at der er sardeller i dressingen - den kommer ikke til at smage af fisk. Sardellerne giver bare salt dybde og karakter til smagen samtidig med, at de salter dressingen.

Tilberedning

45 min - 4 personer

Salat

  1. Skyl og del romainesalaten i mindre stykker, og kør dem tørre i en salatslynge.
  2. Skær bacon i tynde skiver, og steg dem sprøde ved svag varme på en pande med lidt olie.
  3. Sigt stegefedtet over hvedebrødet sammen med en knivspids revet hvidløg og lidt salt, og vend det hele grundigt sammen.
  4. Rist brødternene langsomt på panden, til de er blevet til helt sprøde croutoner.

Dressing

  1. Skær parmesan i grove stykker, kom dem i en foodprocessor, og kør dem ved højeste hastighed sammen med æggeblommer, de syrlige safter, sardellerne og rosmarinen, til massen er homogen.
  2. Bland de to olier i en hældekande, og kør olien ned i ostemassen i en tynd stråle, til al olien er brugt, og du har en cremet dressing.
  3. Vend romainesalaten med dressing, høvlet parmesan og eventuelt sardeller, og drys med croutoner og sprød bacon.
  4. Servér cæsarsalaten med det samme.

Tip
Gør salaten ekstra mættende ved at stege et kyllingebryst, skære det i tynde skiver, og vende brystet med resten af ingredienserne, mens det stadig er lunt. Den version af cæsarsalaten er lidt af en frokostbestseller

Opskrift og styling: Er venligst udlånt fra bogen "Claus Meyers Salatværksted"

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.