Lad dig ikke skræmme af, at der er sardeller i dressingen - den kommer ikke til at smage af fisk. Sardellerne giver bare salt dybde og karakter til smagen samtidig med, at de salter dressingen.

Cæsarsalat
Ingredienser
4 pers.
Salat
100 g bacon
olivenolie
2 håndfulde hvedebrød skåret i grove tern
lidt hvidløg
Dressing
75 g parmesan
2 pasteuriseret æggeblommer
2 spsk æblecidereddike
2 spsk citronsaft
2 sardeller (kan udelades)
½ spsk
finthakket, frisk rosmarin
1 dl rapsolie
1 dl olivenolie
Desuden
80 g høvlet parmesan
8 sardeller (kan udelades)
havsalt
friskkværnet peber
Opskrift og styling: Er venligst udlånt fra bogen "Claus Meyers Salatværksted"
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
8
Tip
Gør salaten ekstra mættende ved at stege et kyllingebryst, skære det i tynde skiver, og vende brystet med resten af ingredienserne, mens det stadig er lunt. Den version af cæsarsalaten er lidt af en frokostbestseller